Skip to content

Wie zijn wij?

De kartrekkersgroep van Herenboeren De tuin van Den Bosch bestaat uit meerdere mensen. Hieronder stellen zij zich kort voor.

andré

André Kivits

In 2017 kwam ik in aanraking met de Herenboeren in Boxtel. Het was net te ver weg vanuit mijn woonplaats om praktisch te zijn, maar het concept sprak me enorm aan. Kort daarna sloot ik me aan bij een groep ‘kartrekkers’ die bij Tilburg een herenboerderij wilden opzetten. Jammer genoeg viel het moment dat zij een goede locatie vonden, samen met ons besluit om te verhuizen naar Berlicum. Ik nam mij voor om na de verhuizing zo snel mogelijk te beginnen met het opzetten van een nieuwe herenboerderij in onze regio.  Al snel vond ik gelijkgestemden en sinds 2022 zijn we samen op weg! Met name het vinden van een geschikte locatie heeft veel aandacht. We lobbyen bij (semi)overheden, bezoeken boeren en publieke organisaties. In oktober hielden we onze eerste informatieavond om mensen te enthousiasmeren voor onze herenboerderij. Medio december 2022 werd de samenwerking met Herenboeren Nederland beklonken met de oprichting van onze eigen Coöperatie: Herenboeren de Tuin van Den Bosch. We hebben nog een -lange- weg te gaan, maar ik heb er nog altijd ontzettend veel zin in.

Wouter

Wouter Kuipers

Herenboeren heeft een duidelijke visie op: natuur, ons voedsel en samenleving. Het duurzaam produceren van voedsel en samen verantwoordelijk zijn, spreken mij hierin aan. Een visie die ik graag mede uit draag en ook hoop door te geven aan de volgende generatie. 

Na het volgen van het concept Herenboeren sinds enkele jaren, diende Andre zich aan als Kartrekker in de regio Den Bosch, Rosmalen & Berlicum eind 2021. Het moment voor mij om de verantwoordelijkheid te pakken en concreet aan de slag te gaan met het concept. Sindsdien zijn we samen met een enthousiaste groep kartrekkers aan het proberen een Herenboerderij te laten landen in onze regio. Help je ons mee?

Wendy

Wendy van Gils

Getrouwd met Maurice en moeder van Rosa (14). We wonen in de Groote Wielen-Rosmalen.
Ik heb een juridisch bedrijf en voel me graag onafhankelijk.
Dat geldt ook voor mijn voedsel; ik heb graag controle over hoe en waar ik mijn eten haal. Een herenboerderij is dan natuurlijk ideaal.

Ik heb dan wel geen groene vingers, maar ben graag buiten. Ik  wandel veel met onze hond Karma en sinds kort begon ik aan een opleiding tot imker. Hoe leuk zou het zijn om honing te halen uit onze eigen Herenboerderij Tuin van Den Bosch?

Rob

Rob van Roosmalen

Opgegroeid op het platteland was ik als kind altijd buiten te vinden. Het maakte van mij een echte natuurliefhebber. Als tiener en adolescent was ik met zulke zaken minder bezig, maar inmiddels voel ik al een hele tijd een noodzaak om duurzamere manier van leven. Dat en mijn interesse in gezonde voeding brachten mij op het pad van de Herenboeren.

De eerste kennismaking met Herenboerderij was een programma over het initiatief Wilhelminapark. Dat kwam op televisie voorbij. Enthousiast ben ik meteen medestanders/gelijkgestemden gaan zoeken om samen op een biologische en duurzame manier voedsel te gaan produceren met respect voor de natuur. Dat is waar ik me nu met passie voor inzet. Ik kijk er naar uit om samen met jullie de eerste verse groenten van het land te oogsten.

Wie zijn wij?

Hank Koeslag

In het dagelijks leven houd ik me bezig met de ontwikkeling van het buitengebied. Ik doe dat als werk. Ik zie steeds weer hoe belangrijk natuur en landschap is voor een gezonde en mooie leefomgeving.

Niet alleen voor dieren en planten, ook voor mensen.

Ik zoek graag kansen en mogelijkheden om het buitengebied te verbeteren. Ik geloof daarbij dat samenwerking en elkaar opzoeken helpen om dingen mogelijk te maken. Daarom vind ik het Herenboeren initiatief zo mooi: samen werken aan een beter buitengebied en al doende verbinding maken met de omgeving en elkaar.

Wie zijn wij?

Jannes van Hove

We komen al jaren op de markt in Den Bosch of Rosmalen om verse groenten, fruit, eieren of andere spullen uit de regio te kopen. Gewoon, omdat het goed, gezond en betaalbaar eten is en omdat ik het goed vind om te weten dat het uit de buurt komt.

Maar er is meer aan de hand merk ik. In het huidige systeem klopt een aantal dingen niet, zoals niet-duurzaam gebruik van ons land met forse hoeveelheden landbouwgif, overbemesting en teruglopende biodiversiteit. Niet tégen de natuur boeren, maar mét. Maar ook lange leveringsketens en het gesleep met eten over de hele wereld. Het put het land, het water en de natuur uit. Dat houden we niet vol. Daarom sloot ik me aan bij de Herenboeren.